perjantai 5. heinäkuuta 2013

Lintsipäivä

Tänään oli meidän perheen tyttöjen mielestä kesän tähän saakka paras päivä. Ei, emme kuopineet mullassa niin että varpaankynsien alusetkin ovat täynnä multaa, vaan laitoimme Hupirannekkeet käsiimme ja lähdimme Linnanmäelle :)

Aivan loistava aurinkoinen päivä, jokaiselle hauskoja laitteita, sopivasti herkkuja ja iloista mieltä. Siinä resepti hauskaan Lintsipäivään.


Siskon kanssa on kiva olla, vaikka ikäeroa onkin viisi vuotta. Tytöt kävivät kahdestaan monessa pienemmällekin neidille sopivassa laitteessa. Minä ja mieheni pääsimme sitten vuorotellen isomman kanssa niihin vauhdikkaampiin ja jännittävämpiin laitteisiin, minäkin sain kokea parin vuoden tauon jälkeen Vuoristoradan riemut ja pääsin myös kastumaan Hurjakuruun ja kirkumaan Salamaan. Nuoremman makuun olivat mm. Teekupit, Karuselli ja monet muutkin vähän rauhallisemmat laitteet.

Ja ihan huippua oli päästä tapaamaan Hevisaurukset livenä :)


Tässä vielä näytettä kukkaloistosta. Minä tietenkin katselin istutuksia silmä tarkkana.


Kuinka ollakaan, tytöt nukahtivat illalla varsin vikkelästi. Kuusi tuntia huvipuistossa vaatii veronsa...

Mukavaa viikonloppua!

torstai 4. heinäkuuta 2013

Hehkupenkkini valmistui sittenkin

Pari päivää sitten valmistui vihdoin ja viimein uusi hehkuvan värinen kukkapenkkini. Sitä rakentaessani pidin punaisena lankana lämpimiä ja hehkuvia värejä. Pääosin kasvit on siirretty muualta omalta pihaltani, mutta kyllä siellä seassa on pari tuoreempaakin ostosta.

Tadaa - tässä se sitten on!


Penkkiin on istutettu päivänliljoja, palavaa rakkautta, oransseja liljoja, samettikukkia, kulleroa, pikkukulleroa, tulikellukkaa, auringonkukkia, mansikoita, pioniunikkoa ja suikeroalpia. Kun kesäkukkien aika on ohi, penkkiin on vielä tarkoitus istuttaa mm. tarha-alpia ja sipulikasveja ensi kevääksi. Kyllä nyt on energinen olo terassilla löhöillessä kun kurkkii aurinkotuolista varpaidensa takaa tähän suuntaan :)


Seuraava projekti onkin sitten siirrellä toisen penkin kasveja uusille paikoille ja istuttaa sekaan myös muutamia uusia...

Energistä loppuviikkoa!

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mullan lumoa ja iloista kikattelua

Eilen ja tänään olen viettänyt aikaa ihan pihalla. Olen lapioinut, kärrännyt multaa, jakanut taimia ja istuttanut jaettuja taimia uusiin paikkoihin. Ihanaa! Olo on kuin lapsella, joka on viettänyt päivän Puuhamaassa :) Ja on sitä välillä ehditty myös leikkiäkin 4-vuotiaan kanssa mm. My little ponyilla.

Uusi kukkapenkkini ei ole vielä siinä kunnossa, että sitä voisi esitellä, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa... Vanha harvennettu kukkapenkki näyttää lähinnä taistelutantereelta, mutta toivottavasti näkymä paranee huomisen päivän aikana. Raahasin iltapäivällä kotiin takakontillisen multaa ja uusia kasveja, joten into puutarhahommiin on nyt todella kova. Onneksi saatiin illalla kunnon ukkoskuuro kaatosateineen yläpuolellemme, joten huomenna on hyvä taas jatkaa kaivamista.

Tässä pari otosta viikon varrelta. Ensin pari kuvaa vanhempieni pihalta.


Kerrassaan suloiset kellokukat kukkivat kukkaniityllä. Mikä mahtaa olla tämän kellokukan nimi?


Ja tässä ihana herkkiä maariankelloja pikkusydänten kera.


Tämän kaunokaisen veikkaan olevan loistoangervo, olenkohan oikeassa? Kyseinen pensas tuli meille aikoinaan taimikaupasta kameliajasmikkeen juurella. Kaksi pensasta on vähän niinkuin sisäkkäin, tämä on saanut jäädä kauniin kukintonsa ansiosta. Eipä tätä saisi toisen juurelta ainakaan hengissä irroitettuakaan, juuret ovat niin solmussa.

Tänään on ollut vähän erilainen ilta, juniorimme on mummolassa yökylässä ja meillä on kaksi isomman tytön kaveria yökylässä. Tytöt katsoivat Disneyn Urhea -dvd:n, herkuttelivat vähän karkeilla ja sipseillä ja touhusivat omia juttujaan sekä tietenkin kikattelivat iloisesti. Pulina loppui hetki sitten, taitavat vedellä sikeitä jo kaikki kolme :)

Mukavaa heinäkuuta!