lauantai 14. syyskuuta 2013

Elämäntaidonvalmennus alkoi

Torstaina se sitten alkoi, nimittäin elämäntaidonvalmennukseni :) Tätä olen odottanut jo jonkin aikaa innolla. Pientä jännitystäkin oli ilmassa, mutta se katosi heti kun astuin valmentajani kauniin kodin ovesta sisään ja asetuimme istumaan sohville teekupposet kädessä ja aloimme jutella. 

Oli hienoa huomata, että muutama ajatuksissani ollut solmu alkoi aueta heti ensimmäisellä kerralla. Vaikka useat tuttavani ovatkin minulle jo pitkään vakuutelleet, ettei työuupumukseen ja masennukseen johtanut kaoottinen työtilanteeni ollut oma vikani, tajusin vasta nyt sen kunnolla selvittäessäni asiaa valmentajalleni. Oli helpottavaa tajuta, että minä en olekaan niin tyhmä ja surkea organisoimaan töitäni kuin päässäni ajattelin, vaan yrityksen johto oli ajanut minut mahdottomaan tilanteeseen kasaamalla minulle aivan liikaa töitä ja olemalla välittämättä avunpyynnöistäni. Tajusin, ettei sellaisesta olisi voinutkaan selviytyä. Yllättäen pystyin jopa luettelemaan joukon vahvuuksiani, vaikka hetki sitten ammatillinen itsetuntoni oli vielä täysin nollassa. Odotan jo innolla seuraavaa tapaamistamme. Kyllä täältä vielä noustaan ja lähdetään uutta kohti :) 

Poikkesin perjantaina ihanassa Wanilla Rose -liikkeessä Hyvinkäällä ja meinasin pökertyä ihastuksesta heti ovella. Aivan liian paljon ihania asioita yhden katon alla! Sain onneksi tehtyä muutaman ostoksenkin, vaikka ensin tuntui siltä, etten pysty valitsemaan mitään, sillä haluan kaiken :)Mukaani tarttui ihania GreenGaten keittiöpyyhe ja servettejä sekä pari patakinnasta ja muffinssivuokia. Vähän harmaata oli pakko saada keittiöön. Jos vaikka leivottaisiin jonain päivänä taas muffinseja tyttöjen kanssa, edelliset Kinuskikissan ohjeella tekemämme minttusuklaamuffinssit kun menivät kuin kuumille kiville...

Mukavaa viikonloppua!


8 kommenttia:

 1. Mukava kuulla, että ensitapaamisenne oli jo hyvä!
  Kyllä se siitä lähtee aukeamaan.

  Hienoja ostoksia olet tehnyt. Täytyisi joskus lähteä oikein varta vasten tuonne liikkeeseen.

  VastaaPoista
 2. Kuulosti lupaavalta tuo alku, hyvä. Oon myös mennyt noilla rajoilla, ja paininut liian tunnollisuuden ja liian pitkiksi venyneiden työpäivien kanssa. Voit arvata, että niistä ei mitään kruunuja jaettu. Oon yrittänyt itselleni tehdä selväksi termiä 'riittävän hyvä'. Jos työnantajalle kelpaa, niin on opittava että itsellekin on kelvattava vähempi. Nyt vuorottelulla oon tyystin unohtanut työasiat, paitsi eilen kun oli tapaamassa työkavereita. Ja siitä mitä kuulin on pääteltävissä, että tarvitsen ainakin yhtä paljon kuin ennen palatessani ajatustyötä tuohon 'riittävän hyvään'. Toivon että sinä löydät nyt sen riittävän hyvän, ja asetat itsesi ja perheesi edelle, hyvässä alussa olet ja hyvä tulee !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Vuorotteluvapaa onkin hyvä aika laittaa asioita oikeaan järjestykseen. Täytyy alkaa työstämään tuota riittävän hyvä -ajatusta :) Hyvää viikonloppua!

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä!!
  Tunnolliset (ja kiltit) ihmiset alkaa niin helposti syyllistämään itseään asioista,joista nimenomaan ei pitäis. Tai ainakin ajattelemaan, että joku on "omaa syytä", vaikka vaan on tehnyt parhaansa ja enemmänkin.
  (En osaa nyt tänään järkevästi selittää mitään, mutta yritys oli hyvä :))

  PS. Sulla on kiva uus puolukkabanneri ja uus ilme. Mutta sen verran mun täytyy tällaisena puolisokeana (ikänäkö vaan huononee koko ajan) sanoa, että valitettavasti en erota vastauskenttäsi taustasta tekstiä ollenkaan. Se lienee harmaalla kirjoitettu, mutta minulta valitettavasti menee kokonaan ohi, koska en vaan yksinkertaisesti näe :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Huomasin itsekin, että vastauskentän teksti hukkuu taustaan. Yritän viilata sitä kunhan ehdin...

   Poista
 4. Tapaaminen on selvästi ollut hyödyllinen :) Wanilla Rose on vaarallinen paikka. Sinne pitää mennä ilman pankkikorttia vaan käteistä mukana. Muuten sitä huomaa selittävänsä perheelleen miksi syödään kaurapuuroa kolmatta päivää lounaaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, ensi kerralla sitten pelkkää käteistä mukaan :)

   Poista

Ilahtuisin kovasti, jos jättäisit pienen viestin merkiksi vierailustasi.