sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Mikä on päivän väri?

Virkkaus on välillä mukavaa puuhaa. Kun muu perhe meni eilen illalla nukkumaan, otin taas hetkeksi tiskirätin tekeleen käteeni ja virkkasin muutaman kerroksen. Tämä käsityö sai alkunsa, kun löysin kirppikseltä kivan väristä bambulankaa. Lankaa olisi ollut kyllä kotonakin laatikkokaupalla, mutta jotenkin tämä sävy ja pehmeä bambulanka vain tuntuivat niin kivalle yhdistelmälle. Ja silloin kun johonkin lankaan ihastuu, se on yleensä menoa.


Laskettuani työn sohvan käsinojalle, huomasin sen vieressä olevan Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe -pokkarin ja muistikirjani. Kas kas, mikä mahtaa olla päivän väri..?

Turkoosi on väreistä ikisuosikkini. Palaan siihen aina uudelleen, koska se vain sattuu olemaan mielestäni kaikista kaunein väri. Turkoosi on puhdas ja raikas, luovuuden väri. Se saa ajatukset kesään, lomaan, veden äärelle. Kaikkein kauneimman vihreänturkoosin meren olen nähnyt vuosia sitten Kroatiassa. Se oli huikea näky, kirkkaan turkoosia vettä, jonka läpi merenpohjan pyöreäksi hiotuneet valkoiset kivet erotti selvästi. Harmin paikka että tuo näky jäi kuvaamatta. Onneksi se kuitenkin piirtyi tarkasti mieleeni.Mitä turkoosista väristä sanotaankaan? Sitä pidetään harmonian, kommunikaation ja emotionaalisen tasapainon värinä. Turkoosi väri yhdistetään myös vapautta rakastavaan sieluun, vilkkaaseen mielikuvitukseen ja itsenäisyyteen. Turkoosi on ystävällinen ja empaattinen väri, josta löytyy paljon erilaisia sävyjä, osa sinisempiä ja osa vihreämpiä. On vaikea valita kaikista kauneinta turkoosin sävyä, ehkä kuitekin sinisenturkoosit ovat enemmän minun makuuni.


Väriterapiassa viilentävää ja rauhoittavaa turkoosia suositellaan ujoille ja aroille henkilöille. Turkoosin värin uskotaan lisäävän itsevarmuutta. Toisaalta turkoosin rauhoittavaa vaikutusta on käytetty myös hyperaktiivisten ihmisten rauhoittamiseen. Meditaatiossa turkoosia käytetään mielen avartamisessa ja pyrittäessä yhteyteen universumin kanssa.


Turkoosi väri assosioituu minulla Välimereen ja Kreikkaan, voisin lähteä sinne saadakseni kunnon turkoosin värikylvyn. Turkoosista tulee mieleen kesä, loma, onnellisuus ja vapaus. Turkoosi on värinä avoin ja hyväntuulinen.


Olenkin miettinyt, voisiko uudesta kodistamme löytyä vaikkapa turkoosiksi maalattu seinä. Minusta se olisi ihana väri makuuhuoneemme seinälle. Täytyy varmaankin aloittaa mieheni pehmittäminen tämän asian suhteen, sillä epäilen ettei se olisi ihan hänen ykkösvalintansa. Hän valitsisi todennäköisesti itse valkoisen seinän tai jotain huomattavasti neutraalimpaa väriä kuin turkoosia.


Mitä sinä pidät turkoosista väristä?Huom! Olethan huomannut blogiarvontani, johon ehdit vielä mukaan kun toimit viimeistään sunnuntaina 7.5. Klikkaa ylhäällä oikeassa reunassa olevaa arvontabanneria, niin pääset tutustumaan arvontaan tarkemmin. Kaikki blogini seuraajiksi kirjautuneet ovat automaattisesti mukana arvonnassa! Mukaan pääset myös kommentoimalla arvontapostaustani.

Ensimmäinen kuva on minun ottamani, muut Pinterestistä.


6 kommenttia:

 1. Pidän turkoosista todella paljon. Sinne Välimeren aaltoihin se vie ajatukseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne kun pääsisi pienelle pyrähdykselle vielä ennen kesää...

   Poista
 2. Itsekin tykkään turkoosista. Sitä löytyy harmaa-valkoisesta kodistamme tyynyissä. Minusta se on jotenkin piristävä. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosi toimii erittäin hyvin harmaan ja valkoisen kanssa. Täytyypä tulla kyläilemään blogiisi :)

   Poista
 3. Turkoosista tulee mieleen juurikin tuo upea vesi. Se on ihana elementti, jota voisin tuijotella kauan. Itselläni on ollut hakusessa lomakohde, jossa olisi äärimmäisen turkoosi vesi ja sen läpi näkyvä vaalea pohja. Kroatiaan siis?
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti, jos jättäisit pienen viestin merkiksi vierailustasi.