perjantai 5. toukokuuta 2017

Aarrekartta muistikirjan muodossa + arvonta

Joskus yli kymmenen vuotta sitten tein aarrekartan. Harkitsin kuvat ja tekstit tosi tarkkaan ja näin jälkeenpäin asioiden toteutuvan. Sain ihanan miehen, kodin ja perheen, matkustelimme, tein töitä, kaikki oli hyvin.

Myöhemmin sairastuttuaan työuupumukseen ja masennuttuani en jaksanut suunnitella asioita kovinkaan tarkkaan. Pääasia oli vain jaksaa tämä päivä, viikko, kuukausi ja vuosi ja selviytyä elämästäni. Jossain vaiheessa katsottuani valtavaa lehtipinoani päätin leikellä talteen minua miellyttäviä asioita ja aloin pikkuhiljaa kasaamaan omaa unelmavihkoa. Se sisältää unelmia ja muistutuksia itselleni siitä, kuka minä olen ja mistä pidän. Ostin turkoosin muistikirjan. Kansien väri sai minut valitsemaan sen. Raidalliset sivut eivät olleet ykköstoiveeni, mutta noin kauniin väristen kansien takia olin valmis kestämään raidat.


Aluksi nuo lehtileikkeet tai repäistyt sivut olivat pitkään muovitaskussa odottamassa että jaksaisin muotoilla ne siistimmiksi, miettiä niistä kokonaisuuksia ja liimata ne vihkooni. Kun pääsin vauhtiin koin askartelun iloa ja riemua. Palaset alkoivat loksahdella kohdilleen. Tein erilaisia aukeamia, osan terveydestä ja hyvinvoinnista, perheen yhteisestä ajasta, matkustamisesta, kodista, harrastuksista jne. Nyt käytän tuota kirjaa muistutuksena unelmien ja haaveiden tärkeydestä ja siitä kuka olen. Minulla on taas kasa lehtiä odottamassa kierrätykseen menoa. Pitäisiköhän ottaa taas sakset käteen ja antaa ajatuksen lentää...? Oletko sinä tehnyt koskaan aarrekarttaa? 

Jos et ole vielä osallistunut blogini arvontaan, tästä pääset mukaan!

2 kommenttia:

  1. Olen tehnyt aarrekarttoja useamminkin. Kerran tein syksyllä aarrekartan johon laitoin jostain syystä pienet vaaleanpunaiset töppöset. Joulun aikaan sain kuulla tulevani mummoksi ja kesän kynnyksellä syntyi pikku prinsessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana tarina! Kyllä noissa aarrekartoissa vaan on taikaa :)

      Poista

Ilahtuisin kovasti, jos jättäisit pienen viestin merkiksi vierailustasi.