sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Asuntoa vaihtamassa

Olemme pyöritelleet mieheni kanssa reilun vuoden verran ajatusta muutosta, ensin pohjalta "ehkä jossain vaiheessa" ja asiaa pohdittuamme innostuneet siitä aina vain enemmän. Ensin ajatusta vain pyöriteltiin ja makusteltiin mielessämme, sitten aloimme mietiskelemään mahdollisia suuntia ja haaveilemaan. Välillä kun saimme tilaisuuden, lähdimme kahdestaan ajelulle ja fiilistelimme erilaisia alueita ja kaupunkeja. Ja tietenkin seurasimme asuntojen hintatasoa ja tarjolla olevia asuntoja mm. Etuovi.comin ja Oikotien sivuilta. Ja pikkuhiljaa lapsillekin väläyteltiin ajatusta mahdollisesta muutosta ja keskusteltiin miltä se tuntuisi lasten mielestä.

Syitä, miksi muuttoa alettiin miettiä:

Miehen pitkä työmatka. Mies tekee usein pitkää päivää ja sen lisäksi joutui viettämään lähes kaksi tuntia päivässä autossa.
Suurehko piha. Emme ehtineet/jaksaneet hoitaa pihaa niin hyvin kuin alkuvuosina. Pienempikin riittäisi.
Työnhaku. Olen työttömänä ja lähistöltä ei löydy millään konstilla töitä. Muutto lähemmäs pääkaupunkia voisi auttaa asiaa, työpaikkoja olisi enemmän ja lähempänä kotia.
Yläaste kaukana ja huonojen kulkuyhteyksien päässä. Teini menee syksyllä yläasteelle ja olisi kiva jos hänen koulumatkansa olisi lyhyempi ja helpompi.
Miehen etätyöt. Mies tarvitsee tilan etätöiden tekemiselle ja nykyinen pöytä makuuhuoneen nurkassa ei ole kaikkein toimivin.

Siinähän sitä oli kerrakseen. Ja vielä kun ekaluokkalaiselle luvattiin, että uudessa kodissa hänellä olisi yhtä iso huone kuin isosiskolla, idea alkoi olla myyty myös hänelle.

Earth Hour kului kynttilöitä poltellessa

Ensin kokeilimme myydä asuntoa itse, mutta ihmiset tuntuvat välttelevän suoraan omistajalta ostamista. Niinpä päädyimme käyttämään kokenutta, alueen hyvin tuntevaa välittäjää. Kuinka ollakaan, vajaassa kuukaudessa vain kolmen näytön jälkeen saimme ensimmäisen tarjouksen, josta pienellä viilauksella saatiin sekä meitä että ostajia tyydyttävä. Ensi viikolla onkin sitten edessä kosteusmittaus ja toivottavasti myös kaupat parin viikon sisällä.

Olemme myös tehneet hyväksytyn tarjouksen meitä miellyttävästä kohteesta, jonka kanssa edetään nyt omien kauppojen kanssa lähes tasatahtia.

Jos kaikki menee nappiin, pääsemme kesällä muuttamaan uudelle paikkakunnalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahtuisin kovasti, jos jättäisit pienen viestin merkiksi vierailustasi.