maanantai 2. syyskuuta 2013

Kirppislöytöjä ja plantaasi keittiön nurkassa

Katselin tänä aamuna keittiön nurkassa olevia seinähyllyjä ja tajusin yhtäkkiä, että sekä hyllyt että kaikki hyllyillä olevat tavarat ovat kirppislöytöjäni. Aika yllättävää jopa omasta mielestäni, vaikka tiedänkin olevani varsinainen kirppishaukka :)Kirppiksillä kiertely on yksi lempiharrastuksistani. Kirppiksen ovesta sisään astuessani tunnen yleensä kuplivaa innostusta: löydänkö tänään jotain, jota ilman en pysty kotiin lähtemään. Yleensä löytöni ovat lastenvaatteita, sisustusjuttuja, kirjoja tai lehtiä, mutta joskus mukaan tarttuu myös jotain isompaakin. Yhtä paljon kuin ostosten tekemisestä nautin myös tavaran myymisestä. Aina silloin tällöin iskee hirmuinen vimma tyhjentää kaappeja ja silloin vastaavasti tavaraa lähtee myös ulospäin ovesta. Mieheni ei tätä harrastusta aina oikein jaksa ymmärtää, mutta on silti vielä toistaiseksi jaksanut noutaa Huuto.netin ja Tori.fin ostoksiani milloin mistäkin ja hämmästellä euron ja kahden lastenvaatteita ja satunnaisia kirppistulojani. Mitäpä sitä ostelemaan kaikkea uutena kun käytettynäkin löytyy vaikka mitä kivaa :)

Keittiöni nurkassa nököttää tällä hetkellä myös yrtti- ja tomaattiplantaasini. Pelastin sen sisätiloihin, etteivät yöpakkaset tee rakkaudella kasvattamistani kasveista selvää. Tosin tomaatteja näyttää täällä verottavan yksi nelivuotias neiti, joka napsii tomaatteja suuhunsa heti kun ne alkavat vähänkin punertaa...


Mukavaa viikon alkua!

8 kommenttia:

 1. Tasan ei mene nyt kirppishaukkalahjat :).
  Paikalliset kirpputorit on mun painajainen, josta ei ikinä löydy yhtään mitään käyttökelpoista, saati kaunista. Paitsi jos on valmis pulittamaan kaupan alkuperäishinnan tuplasti.
  Ja yhtä nihkeää on nykyään kirppikselle tavaran vieminenkin kun jo etukäteen tiedän, että 2 euroa vaikkapa lähes käyttämättömästä talvitakista on jo ostajille "liikaa". Eli täällä ihmiset haluaa myydä kalliilla, mutta vastavuoroisesti ostaa ilmaiseksi..

  Sun löydöt näyttää kivoilta hyllyssä . Täältä ei tollasia löydy vahingossakaan.

  Ja neidin makua en ihmettele yhtään. Itsekin napsisin tomaatit hetimiten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihmiset osaavat kyllä välillä olla epäloogisia kirppishintojen kanssa täälläkin. Omiin romppeisiin ja nyppyisiin vaatteisiin lisätään jotain ihmeen tunnearvolisää, mutta muiden pöydissä kaikki on olevinaan niin kallista. Ja trokarit käyvät joskus ehdottelemassa heti kuormaa purkaessa, että onpas kallis, myy puolella hintaa niin ostan...

   Poista
 2. No sitä vaan, että kommentointi on välillä vaikeaa, kun on se "robottitunnistus" päällä. Ne kirjainyhdistelmät on välillä niin hankalia, että voi olla, että joutuu kolmekin kertaa yrittämään ennenkuin kommentti menee läpi.

  Mahtaisitko raskia luopua siitä, niin olis helpompi kirjoittaa tänne?

  VastaaPoista
 3. Hyvä huomio! En edes muistanut, että mulla oli se tunnistus päällä. Poistin sen niin jatkossa on sitten helpompi kommentoida :)

  VastaaPoista
 4. Juu mä kuulun myös niihin, jotka eivät löydä kirppiksiltä mitään. Kerään Arabian sinivalkoisia vanhoja kahvikuppeja, ja siskot ovat ostaneet kirppiksiltä mulle viimeisimmät kupit :) Se silmä vaan ei oo kaikilla.
  Ihanaa, että tyttö voi itse poimia omia tomaatteja, luksusta !

  VastaaPoista
 5. Kirppareita kiertelisin minäkin, mutta kun ne tuntuvat olevan täysin vieras käsite täällä Alankomaissa, eli niitä ei vain ole...

  Hyvää syyskuun jatkoa! :-)

  VastaaPoista
 6. Käyn kirpparilla kerran viikossa. Useimmiten ostan lehtiä ja tytölleni vaatteita. Kelpuutan vain uudenveroiset kuteet kullalleni. Todella vähän joudun uutena vaatteita ostamaan. Pikkarit, sukat, yökkärit ja kengät ostan aina kaupasta. ( poikkeuksena juhlapopot ja kumpparit)
  Löytämisen ilo on ihanaa ja rahaa säästyy.
  Katinka

  VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti, jos jättäisit pienen viestin merkiksi vierailustasi.