lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kesäfiilistä

Tänään on taas nautittu auringosta, pihalta ei olisi halunnut tulla ollenkaan pois. Maltoin pötkötellä aurinkotuolissa ja välillä puuhailla pieniä juttuja pihalla. Kasvien siirtely uuteen penkkiin ei ole vielä alkanut, ensin pitää yrittää suunnitella, mitä siirtäisi ja minne...


Niin kuin kuvista näkyy, kuusi metriä pitkä kukkapenkkini alkaa olla turhan täynnä. Täältä osa kasveista saa lähtöpassit muualle.


Vähän kasvaa heinääkin seassa, perkaus tulee tarpeeseen. Vai pitäisikö kenties tehdä perusteellisempikin puhdistus? 


Palava rakkaus hehkuu kirkkaana.


Jackmannii-kärhö on räväyttänyt juuri ensimmäiset kukkansa auki.



Tässä näkymää lepotuolistani trampan suuntaan. Eiköhän tuo toinenkin kärhö pian täytä oman tukensa.


Terassilla kasvaa minitomaatti, basilikaa ja vääkukkaiset pelargoniat muratin kanssa. Sade kasteli pelakat kunnolla ja osa kukista suuttui ja ruskistui. Toivottavasti katon alla pärjätään paremmin.


Tässä puolestaan uusi minikasvimaani. Ihana mieheni kaivoi tiilet maahan ja auttoi mullan kärräämisessä, vaikkei niin puutarhatöistä perustakaan :)



Ja tässä vielä kesäkurpitsan kukkia, toivottavasti onnistun pitämään tämän hengissä ja saamme pian satoa...


Mukavaa viikonloppua, ihanaiset! 



6 kommenttia:

  1. No huh. Itse en jaksa edes ajatella mitään puutarhahommia :). Ehkä sitten, jos olisin vähän taitavampi sillä saralla, mutta tuntuu, että ihan sama, tekeekö vai eikö tee mitään. Aina sama ruskistunut lopputulos :D

    VastaaPoista
  2. Kokeilemalla minäkin olen liikkeellä. Välillä unohtuu kastelut tai kasvit muuten vaan pääsevät hengestään, mutta vahvimmat onneksi selviytyvät :) Mukavaa puuhastelua ja terapiaa, sopii osalle paremmin kuin toisille, kuten muutkin harrastukset...

    VastaaPoista
  3. Kaikkea ihanaa sinulla on puutarhassa tulollaan. Eihän ne ihan itsestään tule, ja puuhastelua se vaatii, mutta on se palkitsevaa nähdä työn tulokset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, eilenkin vietin melkein koko päivän pihahommissa. Se on minun oma puuhamaani :)

      Poista
  4. Kaunis puutarha. Kesäkurpitsa kasvaa komeasti ja ihanat palavatrakkaudet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jännittävää nähdä millainen sato on tulossa. Palava rakkaus saa minun puolestani levitä enemmänkin, se on yksi suosikeistani.

      Poista

Ilahtuisin kovasti, jos jättäisit pienen viestin merkiksi vierailustasi.