keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Elämää ilman Netflixiä?

Meidän perheessämme on katseltu Netflixiä jo monen vuoden ajan ja lapsetkin ovat kasvaneet siihen kiinni. Kun esikoisemme oli pieni, hän katseli päivittäin Pikku Kakkosta, nuoremmalla sen katselu jäi paljon vähemmälle. Ennen myös katsottiin enemmän leffoja dvd:ltä, nyt niitä ostetaan huomattavasti harvemmin. Molemmat tytöt rakastivat pieninä Barbie-elokuvia, nyt ne pölyttyvät hyllyssä, vaikkei kukaan edes katso niitä. Mutta pois niitä ei kuulemma saa viedä, ei kirppikselle, eikä edes pienemmälle sukulaistytölle. Nykyään jos katsomme jotain yhdessä koko perheen kanssa, lapset ehdottavat ensimmäisenä Netflixiä.

Jokin aika sitten kun katselin laskupinoa, väläytin idean, että mitäpä jos peruisimme Netflixin kuukausitilauksen, mutta ideani ei saanut tulta alleen. Edes minä itse en halunnut luopua siitä. Välillä on myös katsottu jokunen pätkä HBO Nordicia, lähinnä Game of Thronesin ja Westworldin takia, mutta kyllä Netflix vaan on Netflix.

Netflixin paras puoli on sen laaja tv-sarjavalikoima. Katsomme nykyään harvemmin elokuvia, mutta hyvät sarjat ovat mieheni ja minun suosikkeja. 

Tässä minun suosikkejani:

Mahtavan kiero House of Cards loistavine käsikirjoituksineen ja huippunäyttelijöineen. Sekä Kevin Spacey että Robin Wright tekevät sarjassa huippuroolit. Sarjaa katsellessa ajattelin, ettei tosielämän politiikka voi olla tuollaista, mutta muutin mieleni kun Trump valittiin presidentiksi.

Pablo Escobarin elämään pohjautuva Narcos hurjine ja raakoine huumekauppakuvioineen. 

Outo, mutta samalla koukuttava OA. Tämä oli todella mystinen sarja alkumetreiltä loppuun asti.

Stranger Things, joka luultavasti oli tarkoitettu huomattavasti meitä nuoremmalle katsojakunnalle, mutta joka kiehtoi 80-lukulaisen ilmeensä vuoksi.

Orange is the New Black, jossa pääsee tutustumaan amerikkalaiseen vankilaelämään.

Synkkä the Fall, jossa ratkottiin nuorten naisten murhia naisetsivän johdolla. 

Mahtavan hauska Lilyhammer, jossa entinen mafiapomo muuttaa uuden henkilöllisyyden turvin Norjaan. Tämä on meistä hervottoman hauska ja Steven van Zandt kerrassaan hulvaton.

Ja onhan näitä vaikka kuinka paljon muitakin. Mitä sinä suosittelet?

Nykyään on erittäin harvinaista, että meidän perheessämme katsottaisiin mitään ohjelmaa suorana televisiosta. Ohjelmat tallennetaan ja niitä katsotaan sitten kun on aikaa. Kiitettävästi katsottavaa löytyy myös Ruutu.fi ja Katsomo -palveluista. 

Elämä on varsin erilaista kuin omassa lapsuudessani, jolloin ohjelmaa tuli aluksi kahdelta ja myöhemmin kolmelta kanavalta ja monia ohjelmia katsoi lähes koko Suomi samaan aikaan. Niin ne ajat muuttuvat...

2 kommenttia:

  1. Netflix tuntuu olevan hyvin suosittu tänä päivänä, eli ajat ovat todella muuttuneet. Meillä ei sitä vielä ole. Mieheni on innostunut elokuvista, mutta hän haluaa ostaa dvd:t, eikä hän suostu edes harkitsemaan Netflixiä. - Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Onhan se kivempi omistaa ne elokuvat dvd:llä, joita haluaa katsoa monta kertaa. Kyllä meilläkin ostetaan vielä esim.Disneyn leffoja dvd:llä, koska niitä tulee katsottua useamman kerran.
    Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

    VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti, jos jättäisit pienen viestin merkiksi vierailustasi.