torstai 16. toukokuuta 2013

Torstain turinoita

Olen pitkästä aikaa löytänyt lukemisen ilon, kiitos lääkärissä jonottamisen. Olin napannut mukaani kotoa jo ajat sitten ostamani Elizabeth Gilbertin Eat pray love - Omaa tietä etsimässä -pokkarin, jota en ole saanut aikaisemmin aloitettua. Nyt kun oli hyvää aikaa, tartuin kirjaan ja se vei minut mukanaan. Kuten useimmat lukemista harrastavat tai Julia Robertsin tähdittämän elokuvan nähneet tietävätkin, kirja kertoo kirjailijan omasta eroprosessin ja syvän masennuksen jälkeisestä tutkimusmatkasta Italian, Intian ja Indonesian kautta omaan sisimpään ja kohti tasapainoa. Jatkoin lukemista terassilla vielä lääkäristä tultuani ja yllättäen tajusin lukeneeni kirjan Italiaan sijoittuvan osuuden kokonaan. Ihanaa, oloni on selvästikin kääntymässä parempaan suuntaan kun jaksan pitkästä aikaa keskittyä lukemiseen :)

Pahimman masennusvaiheeni aikana en pystynyt edes haaveilemaan kirjojen lukemisesta. Hyvä kun jaksoin aikakauslehtiä selailla ja katsella kuvia ja kuvatekstejä sisustuslehdistä. Elämä voittaa vähitellen. Tuo kirja herätti minussakin haaveen matkasta ihanaan Roomaan, ehkä sekin toteutuu aikanaan...

Puutarhassanikin elämä heräilee vauhdilla, pionit nostavat päätään kohti aurinkoa ja kullerot läväyttävät kohta kauniit kukkansa auki. On tämä kevät vaan ihanaa aikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahtuisin kovasti, jos jättäisit pienen viestin merkiksi vierailustasi.