sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Uuden viikon tavoitteet

Jottei elämä olisi pelkkää ajelehtimista virran vietävänä, päätin asettaa itselleni muutamia tavoitteita. Sairaslomalla ollessa on liian helppoa vain olla ja antaa ajan kulua. Tässä tavoitteitani:

Ensi viikolla yritän olla kärsivällisempi sekä itselleni että muille. Asiat eivät aina tapahdu naps vaan, juuri sillä hetkellä kuin haluaisin. Eikä niiden kuulukaan tapahtua. Usein on hyvä, että ideat saavat hieman muhia päässä, silloin ne saattavat jalostua paremmiksi. Tai sitten ne voi tarvittaessa hylätä ja vaihtaa parempiin.

Huomisesta alkaen yritän keksiä itselleni jotain muutakin tekemistä kuin sohvalla pötköttelyn ja netissä pyörimisen. Kyllä tästä taloudesta taatusti löytyy jotain muutakin, josta suoriudun. Jos ei muuta, niin teroitan vaikka lasten puuvärejä.

Huomenna täytän erään Kelan paperin. Vihaan kaikenlaisia virallisia lomakkeita! Ville Virtanen on kirjoittanut jo vuosia sitten jossain kolumnissaan aiheesta Kangistun kaavakkeisiin. Minullakin iskee välillä ahdistus pintaan kun yritän lukea niitä kapulakielellä kirjoitettuja lomakkeita ja tajuta, mitä ihmettä jokin rivi oikein tarkoittaa...

Yritän tehdä ensi viikolla jotain uutta, mutta kohtuullisen helppoa ruokaa. En ole kummoinenkaan kokki, mutta tavoitteena olisi keksiä vähän vaihtelua perheen perusruokiin. Ja mielellään sellaista, joka maistuisi myös lapsille.

Yritän tehdä edes jotain pieniä juttuja puutarhassa. Jotain, mikä onnistuu ilman lapiointia ja kyykkyasentoa.

Aion jatkaa viime viikolla aloittamaani Piiat-kirjaa. Se vaikuttaa kiinnostavalta aikamatkalta 1960-luvun Mississipiin. Jos se loppuu kesken, siirryn seuraavaan odottamassa olevaan kirjaan.

Ja ennen kaikkea: yritän antaa enemmän aikaa ja huomiota lapsilleni. Liian usein huomaan olevani fyysisesti paikalla, mutta henkisesti jossain muualla ajatusteni suossa.

Jos näillä mennään, viikon ei pitäisi olla ihan huono :)

Hyvää alkavaa viikkoa sinullekin!

2 kommenttia:

Ilahtuisin kovasti, jos jättäisit pienen viestin merkiksi vierailustasi.